dinsdag 30 september 2008

Chiro Kaulille leukste vereniging van Limburg

Met onderstaande foto won de Chiro van Kaulille de wedstrijd van het Belang van Limburg als leukste vereniging van Limburg. Hiervoor enen dikken proficiat. Alles te lezen in de gazet van de 25ste september.


Al eerder profileerden zij zich als surrealistische anarchisten met een voorliefde voor filmmuziek en curryketchup...




en hard-rock poppenspel...



kortom...vrolijke jongens. Keep up the good work.

zondag 28 september 2008

Lozen wil eigen vlag

Sinds de introductie van het nieuwe logo wapperen er ook witte, blauwe en groene vlaggen in Bocholt, Kaulille en Reppel met de namen van de respectievelijke kerkdorpen. Maar in Lozen wappert er geen enkele vlag. Dit heeft kwaad bloed gezet bij de Lozer inwoners. Daarom werd er een motoprotestactie op touw gezet dit weekend op het kerkplein van Lozen onder het motto "Wij maken ons beklag...waar blijft onze vlag!"

De woordvoerder van het Lozer vlaggen-actie-comité (L.V.A.C.) Mathieu Damen protesteert "Dat Lozen geen vlaggen krijgt, daar zakt onze broek van af van verrassendheid. Wij dachten dat wij er zeker zouden krijgen omdat de burgemeester en de schepen van leefmilieu allebei in Lozen wonen. Ge zoudt toch zeggen dat die zeker voor de Lozervlag zouden opkomen, maar niks van dat!" Het actie-comité plant een mars op Bocholt als er niet snel vlaggen komen.

woensdag 24 september 2008

Gemeente Bocholt vervangt nieuw logo!

Nog maar net had Bocholt een nieuw logo laten ontworpen en het wordt al weer afgevoerd! Door het grote nieuws van de ontsnapte capucijnapen is Bocholt op de wereldkaart gezet. "Deze unieke marketingkans mochten we niet laten liggen. Vandaar dat we een kleine 25.000 euro hebben uitgetrokken om een gespecialiseerd bureau een nieuw logo te laten maken." zegt schepen van gemeentepromotie José Schrooten. "En zeg nu zelf wat krijg je tegenwoordig nog voor dat bedrag gedaan? Ik mag wel zeggen dat we zeer tevreden zijn met ons logo".

"De drie apen staan symbool voor de drie vroegere gemeenten van onze fusiegemeente Kaulille,Bocholt en Reppel. Vanaf volgende week zullen alle "oude" logo's (die van een week geleden) vervangen worden door het nieuwe. Met enige fierheid mag ik ook wel zeggen dat de slogan "Bocholt, kruispunt waar elke aap welkom is..." door mezelf verzonnen is." aldus een opgetogen schepen Schrooten. De schepen (die ook schepen van toerisme is) voegt er nog aan toe dat deze slogan de toeristische gastvrijheid van Bocholt weergeeft.

dinsdag 23 september 2008

Nieuwe sterspeler bij K. Bocholter V.V.

Wat lezen we vandaag in "het Belang" : .Ontsnapte aap op voetbalveld Bocholt. Het is duidelijk dat deze aap van wanten weet. Vorige week donderdag werd deze aap (waarvan wij stilaan vinden dat de naam ook eens mag bekendgemaakt worden) reeds als "bronstig" betiteld in het Belang. "Een goed aanvaller weet wat ontsnappen is, vandaar dat we niet lang getwijfeld hebben om hem binnen te halen. Na een korte onderhandeling wat betreft het aantal bananen dat onze nieuwe speler als transferbedrag wilde bedingen hebben we een contract afgesloten" aldus een tevreden trainer. Hieronder ziet u hoe de nieuwe speler de grasmat controleert.

zaterdag 20 september 2008

Eddy Wally geeft lezing

Op 4 oktober 2008 zal Eduard Van De Walle beter gekend als Wally Eddy naar Bocholt komen ter gelegenheid van het 250-jarig bestaan van brouwerij Martens. Wat weinigen weten is dat de heer Van De Walle niet komt zingen maar een lezing komt geven. Na zijn herstel van kanker heeft hij besloten zich meer met de diepere dingen des levens bezig te houden. De naam van de lezing is: "de nefaste invloed van overmatig drankgebruik in kansarme milieus - een sociologische analyse". Op bijgevoegd filmpje zijn we "the voice" terwijl hij filosofeert over de nieuwe technologieën, de opwarming van de warm(te), de luchtvaartindustrie, enzomeer. Hij was reeds vroeger geïnteresseerd in de luchtvaart, getuige zijn lied "ik zit in een vliegmasjien", maar zijn vlotte herkenning van de "zjeppelien" zal menig spotter met afgunst vervullen.



Eddy is helemaal in de filmpjes en heeft al contact opgenomen met de Walt Disney studio's om een nieuwe film te maken rond zijn persoon. De affiche is reeds klaar...

donderdag 18 september 2008

Bocholt verzustert in het frans

Na een jarenlange band met het Duitse Bocholt vond het schepencollege dat de tijd rijp was om te verzusteren met een franssprekende stad. Momenteel wordt er naarstig gezocht naar een geschikte kandidaat in de republiek Frankrijk. Het schepencollege blijft niet bij de pakken zitten en heeft kosten noch moeite gespaard om voor een geschikte outfit te zorgen.

Er is ook nog wat werk aan de winkel wat betreft het bijspijkeren van de franse taal. Een eerste franse les is te zien op bijgevoegd filmpje...

woensdag 17 september 2008

Zoektocht monument helende aarde


Bocholt is een monument rijker. Een heuglijk feit of toch niet?
Op de website van onze lieftallige gemeente lezen we :

Onthulling monument "Helende Aarde"

In de zomer van 2007 maakte Rob van der Zon een wandel- en fietstocht, in de vorm van een geografische V, voor vrijheid, vrede en verbondenheid door Nederland, Duitsland en België.
Op zaterdag 21 juli 2007 kwam Rob aan in Lozen, het onderste punt van de geografische V.

Het kunstwerk “De helende aarde", gecreëerd door Sjaak Bruijsten, werd aan onze gemeente geschonken. Het kunstwerk heeft ondertussen een plaatsje gevonden t.h.v. Kempenstraat 37 Bocholt en werd door schepen Eddie Brebels onthuld op zondag 14 september ll."

Als we in de Dikke Van Dale kijken bij de definitie van het woord monument vinden we ..."iets dat opzettelijk bestemd is om de herinnering aan iem of iets te bewaren; gedenkteken"

Vrijheid, vrede, verbondenheid dat zijn echt wel grote begrippen die men in deze tijd in herinnering wil brengen. Maar wat stellen we vast: de gemeente heeft er een plaatsje voor gevonden t.h.v. Kempenstraat 37! Where the hell is that? We gaan te rade bij het kaartje van Bocholt (met dank aan routenet.be) en vinden dat Kempenstraat 37 het meest noordelijke punt van Bocholt is aan de Zuid-Willemsvaart tegen de Nederlandse grens. Kortom als je iets wil verstoppen waar niemand het vindt is dat de plek!

Een kleine wandeling op Google maakt duidelijk dat dit beeld afkomstig is van de "organisatie" V voor Victorie uit Nederland. Na het lezen van hun reisverslag is het totaal onduidelijk wat de bedoeling is van dat hele circus. Maar in het reisverslag zijn ze er te spreken over de ontvangst in Bocholt in de zomer van 2007:

"Inmiddels had Ans zich weer bij de club gevoegd en we zijn over de Achelse Kluis de Belgische grens gepasseerd waarna we in Achel aankwamen.De eerste helft van de tocht, onder in de ``V`` zat er nu bijna op.

We zouden zaterdag in Lozen, het onderste puntje van de V een kunstwerkje aanbieden, net zoals dat gebeurde in Wedde, gemaakt door Sjaak Bruijsten. Het ontvangst door de ambtenaren en schepenen van Lozen, gemeente Bocholt, was zeer enthousiast. De openheid waarmee we werden ontvangen in Belgie was in schril contrast met die op de meeste plaatsen in Nederland. Nadat de duiven werden gelost was ook dit deel van de ceremonie afgerond"

Een snelle enquête wijst uit dat 95% van de Bocholter inwoners de Kempenstraat niet weet liggen. Kortom het betreft hier een soort zoektocht die door het gemeentebestuur op touw is gezet om je eigen gemeente beter te leren kennen! Een puik initiatief. We wensen iedereen veel succes bij het zoeken naar "de helende aarde"...

maandag 15 september 2008

Man bijt aap!


Bocholt terug in het wereldnieuws, 3 capucijnapen ontsnappen! Het mannetje zal het leven met twee vrouwtjes te zwaar hebben gevonden. De media berichten...

TV Limburg : Apen ontsnappen in Bocholt

Radio 2 :Apenalarm in Bocholt!

Het Belang van Limburg : Natuurhulpcentrum vangt achter capucijnapen in Bocholt

Het Nieuwsblad : Al een aap gevangen in Bocholt

De Standaard : Al een aap gevangen in Bocholt

De Morgen : Jacht op drie capucijnapen in Bocholt

Het Laatste Nieuws : Jacht op drie capucijnapen in Bocholt

Topnieuws :
Jacht op drie capucijnapen in Bocholt

Classic and modern cars : ontsnapte capucijnapen laten zich niet vangen

Meernieuws : Al een aap gevangen in Bocholt

Volgens de man van het Natuurhulpcentrum blijken deze apen zeer intelligent te zijn. Ze worden omwille van hun intellect dikwijls in circussen gebruikt. Prompt bood de burgemeester de apen een functie aan als adviseur binnen het schepencollege. Ze gaan zich zeker goed voelen in de politiek!

zaterdag 13 september 2008

Voetbalveldcirkels in Lozen


Een uniek fenomeen is vastgesteld in het kerkdorp Lozen! In het Belang van Limburg van 1 september 2008 was te lezen dat " Onbekenden...in het wilde weg cirkels hebben zitten draaien. In het gras zitten nu dikke sporen. ... De politie is een onderzoek gestart en vraagt de buurtbewoners, die iets zouden hebben opgemerkt, contact op te nemen. Anonimiteit is verzekerd." Men vermoedde dat dit het werk van vandalen was die zich wilden amuseren met het maken van een eerste graancirkel in Lozen.

Uit de analyse van de luchtfoto die de politie maakte bleek echter dat de letters SFM te herkennen waren. Men vermoedt dat het hier gaat om een splintergroep van de CD&V die Stijn Van Baelen als burgemeester willen (Stijn For Mayer). Momenteel worden verschillende christen-democratische militanten ondervraagd.

maandag 8 september 2008

Bierflesjes openen in Kaulille

Brouwerij Martens viert haar 250-jarig bestaan op 4, 5 en 6 oktober 2008. Nu dat deze Bocholter brouwerij ook een brouwerij in Kaulille heeft neergezet is ook in Kaulille een aanvang genomen met het drinken van het genoemde gerstenat. Ze hebben in ieder geval de meest originele manier van bierflesjes openen gevonden. Een demonstratie is te zien in het bijgevoegde videootje.

zondag 7 september 2008

Vingerbiljarten in de Bazaar

Een nieuwe olympische discipline werd ontdekt in het Bocholter etablissement Bazaar nl. het vingerbiljarten. Het voordeel ten opzichte van het klassieke biljartspel bestaat er in dat men het vingerbiljarten heel weinig plaats rond de biljarttafel nodig heeft omdat het zonder keu gespeeld wordt. Gedaan dus met keus tegen de muur stoten, de ketsstoot of het verlies van het pommeranske. De demonstratie die hier te zien is is indrukwekkend en doet vermoeden dat een stralende toekomst in het vingerbiljarten is weggelegd voor de demonstrerende biljarter ondanks het scanderen van "no future" van de Sex Pistols op de achtergrond...





Of de sporttak "wild zwaaien met de armen" het ook zal halen voor de olympische spelen in Londen valt zeer te betwijfelen ondanks het feit dat er hard voor geoefend wordt in dezelfde drankgelegenheid te Bocholt.

Jumpen in de kerk in Reppel

Het kerkbezoek gaat al jaren achteruit zo ook in Reppel. Vooral de jongere generatie vindt zijn weg naar het Godshuis al lang niet meer. Om deze jongeren naar de kerk te lokken heeft de pastoor van Reppel de oplossing gevonden. De eucharistievieringen zullen vanaf oktober worden begeleid door een paar jumpende lokale jongeren. Een aantal kerkliederen werden in jumpstyle bewerkt en de pastoor zal ook de hostie al jumpend uitdelen. De misviering zal eindigen met de woorden "Jump heen in vrede..."



Meer weten over de Wicked jumpers klik hier!

Grassurfen in Kaulille

Bij gebrek aan een boot en waterskies zijn er ook alternatieven te verzinnen. In Kaulille hebben ze het grassurfen uitgevonden. Er wordt hevig geoefend op het plaatselijke voetbalveld ...





donderdag 4 september 2008

Afscheidscadeau voor schepen Brebels

Het schepencollege heeft beslist om ex-schepen Eddie Brebels omwille van zijn jarenlange inzet voor de Bocholter cultuur een afscheidscadeau te geven. Schepen Brebels gaat de onzekere job in de politiek vaarwel zeggen voor een nieuwe vaste job in de ambtenarij. De burgemeester vroeg een plaatselijk kunstenaar om een pentekening te maken van hemzelve uit zijn rock-a-billy tijd. Het is een geslaagd stilistisch kunstwerk geworden dat zeker een plaats zal krijgen op de schouw van de afscheidnemende schepen.

woensdag 3 september 2008

Voorbereiding festiviteiten heropening De Kroon

Op zaterdag 20 en zondag 21 september vindt er een opendeurdag plaats in het gemeenschapscentrum (=een centrum waar vrij gemeenschap mag worden bedreven)De Kroon in Kaulille. De deuren worden voor het publiek geopend van 14u00 tot 18u00. Om deze heuglijke gebeurtenis luister bij te zetten zal er een folkloristische massadans worden uitgevoerd door de Kauliller jeugd. Momenteel zijn zij reeds hard aan het oefenen op het Nevenplein. Een indruk van wat het gaat worden kan u zien op onderstaand filmpje...

Fortis vergadering voor kleine beleggers

In navolging van de vergaderingen bij de hoofdzetel in Nederland en in Brussel heeft ook het Fortis-filiaal van Bocholt op aandringen van de consumentenorganisatie Test-Aankoop en Deminor, een vereniging die onder meer de kleine beleggers verdedigt, een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders bijeengeroepen. Op deze vergadering werden de belangrijkste kleine beleggers van onze vier kerkdorpen uitgenodigd. De beleggers waren achteraf zeer tevreden over de gegeven uitleg over de maatregelen die Fortis zal nemen om hun schuldenpositie te verbeteren. De aanwezige beleggers die tijdens de uiteenzetting het best geluisterd hadden kregen achteraf ook een medaille uitgereikt.