vrijdag 31 juli 2009

Martens pils tegen Mexicaanse griep

Het Bocholter gerstenat wordt overal in de wereld gedronken en dat zal binnenkort alleen maar vermeerderen want naar het schijnt is de Martens pils goed ter voorkoming van de Mexicaanse griep. Dit was de Bocholter KAJ al ter ore gekomen en daarom hebben zij ook het nodige gedaan om zichzelf te beschermen tegen de griep op hun jaarlijkse kamp. Het bier werd met liefde gedronken...



donderdag 30 juli 2009

Bocholt promoot de Alpaca

Al sinds 1998 exploiteert John Peeters in Kaulille een Alpaca-boerderij. Jaarlijks komen er duizenden bezoekers naar deze kruising tussen de giraffe en de poedel kijken. Om deze publiekstrekker extra te promoten gaat het gemeentebestuur een spannende vervolgthriller maken samen met TVL ipv de TV-publiekfilmpjes waar niemand iets aan heeft. Het zal een James Bond-achtige serie worden met veel stuntwerk en de Alpaca's in de hoofdrol en krijgt de naam "the Alpaca Bebop". Het beginfilmpje is al veelbelovend.

Verder zal de Alpaca op avondmarkten, kermissen en andere evenementen gepromoot worden met het Alpaca-lied...

woensdag 29 juli 2009

Nudistendag Goolderheide groot succes

Naar jaarlijkse gewoonte was er vandaag de "nudistendag" in vakantiepark Goolderheide in Bocholt. Een grote massa kwam opdagen om in Adam-en Eva kostuum een frisse duik te nemen in het zwembad. Door de tropische temperaturen was er dit jaar extra veel volk en daarom was er van zwemmen geen sprake want het zwembad zat letterlijk "zo vol als een haringenton". Maar dat kon de pret niet drukken en iedereen liep vrolijk met zijne vrije vogel in het rond dat het een lieve lust was. Er werd ook een lekker pintje bij gedronken al is het ons niet echt duidelijk waar het wisselgeld werd bewaard.

woensdag 22 juli 2009

Vinyl avond Kaulille zaterdag 25 juli 2009

Bocholt is een evenementengemeente zoveel is duidelijk. Nog maar pas stond de (binnenkort oude) sporthal van Bocholt op zijn kop met "A night at the disco" en werd het centrum van Bocholt overspoeld met alles met een motor en vier wielen bij "Bocholt on wheels" en alras verplaatst het feestvierende epicentrum zich naar Kaulille. Volgende zaterdag vindt er voor de tweede keer het mega-event "Vinyl avond" plaats. Iedereen die een oude vinyl-plaat meebrengt krijgt een gratis consumptie!

Dit fantastisch feest wordt georganiseerd door het organisatiebureau bierhol events onder het motto "Ken uw klassiekers". De groepen die hun liederen ten gehore zullen brengen zijn the Who, Bob Marley, AC/DC, Jethro Tull, Led Zeppelin, the Doors, the Beatles, Neil Young, Corry en de Rekels, Van Halen, the Rolling Stones, Jimi Hendrix, Pink Floyd, Black Sabbath, en nog een paar anderen. Het festivalterrein is toegankelijk vanaf 20u00 en gelegen aan het Nevenplein in Kaulille. De entree is gratis en je kan er komen pintelieren voor de prijs van 0,000 euro per pint. Als je er teveel gedronken hebt kan je ook blijven kamperen ter plaatse want er is een kamping aanwezig. Allen daarheen.

dinsdag 21 juli 2009

babykalender voor 2010

Vorig jaar heeft het schepencollege een naaktkalender uitgegeven en ook dit jaar wilde men een kalender uitgeven. Vermits men dacht aan een badpakkenkalender had men aan de leden van het schepencollege al gevraagd wat foto's te maken tijdens hun vakantie. De eerste resultaten waren echter niet zo hoopgevend...


Vandaar dat het college heeft besloten om een babykalender samen te stellen met foto's van de leden van het college toen ze nog aan de moedertet lagen. Alvast een voorproefje van onze burgemeester...

donderdag 16 juli 2009

Duits Bocholt sponsort topsporthal

Op de website van Bocholt zagen we het filmpje van de eerste steenlegging van twee nieuwe sporthallen aan de Damburg. Toen we dit cinematografisch uitstekend in beeld gebrachte en geniaal geregisseerd reportage pareltje bekeken vroegen wij ons af wat de burgemeester van Duits Bocholt daar kwam doen? Niet alleen was hij aanwezig, hij kreeg ook nog een vermelding op de gedenkplaat...



De oplossing van dit mysterie vonden we op de website van de burgemeester zelf waar hij alles uit de doeken doet. Voor de duitsonkundigen onder ons hebben we zijn speech vertaald...

dinsdag 14 juli 2009

Gemeente bespaart energie

Temperaturen tot 30°C en meer, je zou van minder oververhit geraken. Dat mag natuurlijk niet gebeuren als je aan het roer staat van een gemeentebestuur. Daarom hebben de burgemeester en eerste schepen Claessens ook airco laten installeren op hun respectievelijke kantoren op het gemeentehuis. De vraag die iedereen zich stelt is "Waarom niet overal?". "Er zijn verschillende redenen waarom we enkel op ons kantoor airco lieten installeren. Een eerste reden is dat we met deze beperkte ingreep kosten besparen want nu hoeven we niet overal te investeren. Bijkomend is het verbruik ook beperkt want we zijn niet zoveel aanwezig op onze bureau en dat is een tweede besparing. Zo zie je dat we altijd aan het milieu denken als we iets beslissen!" zegt een fiere burgemeester. "De airco moet wel nog een beetje op punt gesteld worden want momenteel werkt hij te hard waardoor de temperatuur in mijn bureau beneden vriespunt is. Maar geen nood dat zal wel in orde komen." Na het bouwverlof komt de installateur langs om het kleine euvel te verhelpen.

woensdag 8 juli 2009

Schepencollege eert Michael Jackson

Ook het schepencollege van Bocholt is zwaar aangedaan vanwege de dood van Michael Jackson. "Ik ben altijd al een grote fan geweest van Michael Jackson. Vooral zijn nummers Bohemian Rhapsody en Paradise by the dashboard light hoor ik graag. Ook heb ik mooie herinneringen aan het liedje hotel California van hem " zegt burgemeester Jean-Paul Peuskens. Om hem te eren heeft de burgemeester dan ook aan het college voorgesteld om vandaag in Michael Jackson-outfit naar het schepencollege te gaan. Als echte fans hadden zij daar geen probleem mee. Ze hielden ook een halve minuut stilte.

zaterdag 4 juli 2009

Gemeente koopt bierbusje

Het leven van de schepenen en burgemeester is niet altijd gemakkelijk. Bijna dagelijks moeten ze naar feestjes, recepties, etentjes, enz...Bij deze gelegenheden wordt er nogal eens een geestrijke drank achterover geslagen en zelfs soms meer dan één. "Als we met het college op stap gaan, en dat gebeurt regelmatig, dan wil je natuurlijk veilig terug thuis komen. Vandaar dat we een busje hebben aangekocht om gezellig mee naar huis te bollen. Zo kunnen we ook weer iemand als chauffeur tewerkstellen. Twee vliegen in een klap, zou ik zo zeggen" zegt schepen van tewerkstelling Jos Claessens. Brouwerij Martens heeft het busje gesponsord voor het fijne bedrag van € 13.000 en ook een tapinstallatie en disco-bar in het busje geïnstalleerd. "Ons favoriete nummer is "busje komt zo"!" lacht de schepen.

donderdag 2 juli 2009

Hasseltse eend in passanthaven Bocholt

De Hasseltse reuze-eend die in de Kanaalkom in Hasselt lag te dobberen is aan een rondreis in Limburg begonnen. Dank zij een intiem onderhoud tussen schepen van toerisme José Schrooten en ontslagnemend gouverneur Stevaert mocht Bocholt de spits afbijten en werd de eend vandaag naar de Bocholter passantenhaven getransporteerd. "Wij zijn bijzonder fier als gemeente dat wij de eend als eerste in Bocholt mogen ontvangen" stelt een glunderende schepen. "Door de inzet van mijn persoonlijke charme heb ik de gouverneur ervan kunnen overtuigen om de eend als eerste naar onze gemeente te laten komen. En ge weet wel dat onze gouverneur niet ongevoelig is voor het vrouwelijk schoon. Ik heb mijn beste punten naar voor geschoven zou ik zo zeggen, hahaha!" zegt de schepen. De eend is nog tot half juni te bezichtigen in de Bocholter passantenhaven.