zondag 30 januari 2011

Biotechnicum dankt Bocholter belastingsbetaler

Naar jaarlijkse gewoonte gingen de laatstejaars van het Biotechnicum op bezoek naar het gemeentehuis om hun laatste 100 dagen Chrisostomosgewijs te vieren. In tegenstelling tot wat de leerlingen dachten kregen ze daar geen vat getrakteerd van de burgemeester maar van de Bocholter belastingsbetaler. Zelfs al zou de burgemeester dat graag zelf willen betalen dan zou hij dat niet mogen omdat dit dan zou neerkomen op een privé-fuif in een publiek gebouw tot meerdere eer en glorie van hemzelve en dat zou hij zeker niet durven doen...In ieder geval de directie van het Biotechnicum dankt de Bocholter inwoners om het feestje op het gemeentehuis te bekostigen.



De schepenen vonden het zeer plezierig en deden een dansje mee...


Schepen Ketelslegers verduidelijkt haar jeugdbeleidsprogramma tijdens de polonaise...


Onder het motto de boog moet niet altijd spannend zijn...


Nog meer foto's vind je terug op de website van de gemeente.

maandag 24 januari 2011

Johnny komt...

Koninklijke Harmonie Sint -Laurentius organiseert op zaterdag 29 januari om 20u in sportcomplex De Damburg haar jaarlijkse Boggeter Proms.

Deze editie is de gastvedette Johnny Logan. Verder staan Nadia, Ivann en Danny Caen op de bühne. Musical F-ACT, een enthousiaste en jeugdige musicalgroep uit Kaulille, staat in voor de dansmomenten. Bart Vanhove verzorgt de presentatie. En er is een After Party in evenementenhal 2 met live band X-Press Delivery, vertelt Paul Coolen.

De deuren gaan open vanaf 19u15. Tickets kosten 20 euro. Reservering door storting kan op reknr. 335-0301 297-61. Gelieve adres te vermelden. Meer info: www.sintlaurentius.be of tel: 0495 54 17 27.

Misschien zingt Johnny ook de klassieker "whisky in the jar"...



Toch niks boven de legendarische versie van Thin Lizzy...



Naar het schijnt komen die van Metallica ook meedoen om er een feestje van te maken(niet voor kinderen onder de 7 jaar!)...



...als je wil meedansen dan hier een dansles op Whiskey in the jar van Bert Kruismans en zijn franse echtgenote...



...God en klein pierke heeft dit nummer al gespeeld en Youtube staat vol met covers...

donderdag 20 januari 2011

Nieuwe reinigingsdienst standbeelden

In onze gemeente staan er heel wat standbeelden die de vele grote mijlpalen in de Bocholter geschiedenis in herinnering moeten brengen. We denken hier aan de overwinningen van het Oud Limburgs Schuttersfeest die werden geëerd met een standbeeld in Kaulille, de molenstenen van de PRB-fabriek, de tijd dat de vrouwen de was nog deden met een wasvrouw op het Kerkplein in Bocholt, een monument voor de gesneuvelden van '14-'18 op het plein voor de Bibliotheek, het Bocholter carnaval kreeg een beeld op hetzelfde plein, den heiligen Willibrordus voor zijn kerstening in Reppel op het Kerkplein, enz...enz...

Het was een aantal personen opgevallen dat het gemeentebestuur deze beelden niet zo geweldig goed onderhoud. Door weer en wind worden zij steeds beproefd maar het ergste zijn de vogels die zich parmantig neervlijen op het beeld en er ongegeneerd hun behoefte doen. Daardoor krijgen die beelden toch wel een bescheten uitzicht. Om aan dit euvel een oplossing te bieden hebben een aantal vrijwilligers een reinigingsdienst voor standbeelden opgericht.




Zij zullen er nauw op toe zien dat de beelden steeds worden gepoetst. In ruil voor hun prestatie verwachten zij wel een jaarlijkse receptie met drank en hapjes op het gemeentehuis voor de vrijwilligers. Onderstaande poetser heeft zijn ticket voor de receptie al op zak...

dinsdag 11 januari 2011

Prinsenpaar zingt!

Het prinsenpaar van Bocholt heeft op de carnavalszitting het prinsenlied te berde gebracht. Ze zongen dit live playback en het klinkt fantastisch. De prinses zingt een beetje als een schorre bouwvakker maar het gedeelte "lalalala" doet ze dan weer heel goed. Wat er ook van zij...het wordt weer een krakende hit in Bocholt! Hieronder het refrein dan kunt ge meezingen.

De sjoenste tiëd van’t joar det is met carnaval
Dan danse vè de polonaise uuveral
Dan kan het weer neet op
Bogget stuit op ziene kop
Dan gève vè ter eine gooie lap boëvenop
La la la la la, la la la la la, la la la la la
Zoe veere vè hie carnaval


Het onderstaande filmpje starten als het bovenstaande ongeveer 7 à 8 seconden bezig is en dan heb je een dubbele camera reportage...


Ook de dames van de raad zetten hun beste benen naar voren...



Die Michaël Jackson op het einde leek eigenlijk meer op kolonel Kaddafi maar een vitter die daarover valt. Voor wie de originele muziekjes nog eens wil horen hebben we de videos even op een rij gezet.









zondag 9 januari 2011

Ze hemme em begaaid

Gisteren was het feest in de sportarena van de Damburg want de Boggeter Papbugels vierden er hun jaarlijkse carnavalszitting. Het was weer een olijke boel zoals we kunnen zien op de bijgaande foto's. Prins Dominique en prinses Sabine leidden de stoet over het podium...

Op het podium waren weer veel mooie vrouwen te bewonderen...

En natuurlijk moet er gepolonaised worden...

De Heilige vrienden waren ook van de partij...

Het podium stond overvol met kletskoppen, cowboys, indianen en ander feestvolk...


...en dus is er fiëst in de tent...


Ze hebben tem weer goot begaaid...

zaterdag 8 januari 2011

Schilderij als afscheid

De herschikking binnen het Bocholter schepencollege is bijna afgerond. Op 19 januari zal Jan Martens (NU) zijn schepenmandaat opnemen. Afscheidnemende schepenen Schrooten en Vanmontfort en ook ex-burgemeester Peuskens werden verrast met een schilderij van Jan Latinne. Latinne was ooit nog gemeenteraadslid in Bocholt. Jan Latinne overhandigde persoonlijk het kunstwerk aan de afscheidnemende mandatarissen. Op het kunstwerk werd het hoofd van de afscheidnemende schepen verwerkt samen met hun opvolgers.

Ja, het gaat allemaal snel in de politiek en zo werd de mooie Bocholter agenda en het gemeentelijk infoblad al ter perse gebracht zonder dat kersverse schepen Jan Martens er op stond. Om niet in verwarring te geraken hebben we nog eens een overzichtje gemaakt van de schepenwissels van deze legislatuur...

maandag 3 januari 2011

Schepen Croonen en zonen

José Schrooten (NU) heeft op 1 januari 2011 haar bevoegdheden overgegeven aan Mia Croonen. Schepen Mia Croonen (Nu)is de komende twee jaar bevoegd voor toerisme, welzijn, senioren- en gezinsbeleid. Daarnaast zal ze ook onderwijs, volksgezondheid en emancipatie beheren.

Na de eedaflegging kreeg Mia Croonen felicitaties van onder meer haar twee zonen Frits en Freddy.

Gelukkig nieuwjaar

Voor iedereen die we nog niet tegen het lijf zijn gelopen...een gelukkig nieuwjaar!