zaterdag 30 april 2011

De Beuk er in!

Groot tumult in de Beukenstraat deze week. De buurt kwam in opstand tegen de geplande kaalkap van het plaatselijke beukenbosje in de straat. Een Beukenstraat zonder beuken dat is Pisa zonder scheve toren, Parijs zonder Eiffeltoren, Londen zonder Big Ben, ...kortom onmogelijk. Zelfs Stijn Meuris wijdde er een column aan in de weekendkrant! Maar na een lang en overtuigend overleg met de verantwoordelijke schepen Schrijvers zag de buurt ook in dat ze de vooruitgang niet kunnen tegenhouden, een buurt zonder de overlast van die bladeren ook wel wat heeft en dat er elders bomen ter compensatie gaan gezet worden. Hierdoor zijn de buurtbewoners weer helemaal gerustgesteld en positief gestemd over het vooruitzicht van nieuwe kapitaalkrachtige buurtbewoners in de Beukenstraat. De naam van de Beukenstraat zal veranderd worden in "Weeral-wat-groen-weg-om-zoveel-mogelijk-bouwplaatsen-te-realiseren"-straat.

zondag 10 april 2011

Weer een nieuw zangtalent ontdekt

Het ene talent is nog niet ontdekt en daar springt het andere talent weer uit het niets naar boven op Youtube. Zingen is een ding maar ook nog eens tegelijkertijd op een instrument spelen is niet vanzelfsprekend. En niet zomaar een instrument maar op de fel onderschatte multi-hippe ukelele!!! Jawel wederom kunnen we stellen dat "a star is born" in onze gemeente. Naast sportgemeente en biergemeente zullen we binnenkort ook bekend zijn als muzikale gemeente... De muzikale toekomst van ons dorp is zonder twijfel verzekerd met talenten zoals deze jonge singer-songwriter die een prachtige cover zingt van Jason Mraz:



en voor de gelegenheid nog eens een live-versie van Jason Mraz himself voor een nest zittende Koreanen...

vrijdag 8 april 2011

Overvallers pas op voor de Fanta-attack!

Nultolerantie...de politici lullen er over, maar in Kaulille passen ze het toe. Het was hun dagje niet op woensdagavond toen twee overvallers probeerden om nachtwinkel de Nachtegaal in Kaulille te overvallen. Ze bedreigden de uitbater met een pistool en dachten dat deze dan snel de kassa voor hen ging leeghalen. Maar dat was buiten uitbater Sukhdeep Singh Nandha uit Peer gerekend, want in ware commando-stijl stormde hij af op de onverlaten met zijn superwapen : een pak Fanta-flessen!!! De overvallers waren op alles voorbereid behalve op de gevreesde Fanta-flessen en dus zetten zij het onmiddellijk op een lopen met de staart tussen de benen. Burgemeester Claessens heeft al een vrachtwagen gevuld met Fanta-fles-pakken besteld om te verdelen bij de winkeliers en banken in Bocholt. Voor een veiliger Bocholt!

donderdag 7 april 2011

Instortende school in Lozen

Het wordt tijd dat er een nieuwe lagere school komt in Lozen. De huidige school staat namelijk een beetje op instorten zo blijkt. Het gemeentebestuur heeft het nodige gedaan en plaatste een waarschuwingsbord "opgepast vallende stenen" langs de weg waardoor veel kwaad kan voorkomen worden want een gewaarschuwd kind telt voor twee. Maar in Lozen zijn ze niet bang van een vallend steentje en de ouders sturen hun kinderen goed beschermd naar de school....