woensdag 28 september 2011

Fietsen en drinken op de Reppeler kermiskoers

Voorbije zondag vond het grootste jaarlijkse Reppeler evenement plaats namelijk de kermiskoers. De koers werd gereden op een parcours van zo maar eventjes 4 straten.Van heinde en ver kwamen de fietsers om hun kans te wagen. Ook een hele delegatie werd afgevaardigd van het Bocholter café 't Lef die met hun gestroomlijnde drinkmobiel op weg gingen naar Reppel. Hieronder een video-impressie...



Van dit jaar zijn er (nog?) geen beelden van de koers zelf dus doen we het nog eens met de beelden van 2008:



richten een paar anderen toch niet op dezelfde dag een mountainbiketocht in... Volgende keer beter afspreken jongens!

donderdag 22 september 2011

Hees klaar voor de F16's

Gisteren maakte de uitbater van het recreatiepark Goolderheide van zijn oren bij de leiding van de luchtmachtbasis van Kleine Brogel dat ze te veel met F16's overvliegen. Daardoor verliest het park klanten en een gepikeerde uitbater wil dat er iets aan verandert. Onze burgervader Jos Claessens (JC voor de vrienden) was er als de kippen bij met zijn IPAD! om te zeggen dat die F16's maar over het gehucht de Hees moesten vliegen. Vermits daar toch geen kat woont en Christus er nog niet is geweest kan dat geen kwaad, zo redeneerde de eerste burger. Maar om er voor te zorgen dat er niet al direct een actiecomité met vervelende klagers uit de grond zou rijzen moest er wel iets gebeuren om de inwoners van de Hees te sussen. En daarom heeft onze burgemeester vandaag een volledige doos met zomaar eventjes 666 oorstopkes overhandigd aan een delegatie van de Hees. De inwoners waren hierover zeer tevreden en gingen ze zelf uitdelen. Eind goed al goed en iedereen tevreden!

zaterdag 17 september 2011

Bocholt in strijd tegen de sneeuw

Het begint al wat frisser te worden en de winter komt er weer aan. Om de wegen open te houden bij hevige sneeuwval heeft de gemeente een supercoole frees aangekocht. De schepenen van sneeuwzaken Van Mierlo en Schrijvers stellen dit geweldige apparaat aan de wereld voor. Van de gelegenheid maakten ze ook gebruik om hun "street credebility" wat op te vijzelen bij het jonge volkje en zich wat hipper te kleden als homies. "Ja die sneeuw-shizzle die pakken wij vlotjes aan..." rappen de schepenen "...yo, zo zal er in de winter geen ellende meer bestaan..."