zaterdag 26 mei 2012

Burgemeester tegen verkiezingsborden in Bree

Deze week zagen we onze burgervader in een promotiefilmpje op het VRT-programma VOLT van leer trekken trekken tegen verkiezingsborden. Maar tot onze grote verwondering ging hij dat punt kracht bijzetten op het grondgebied onze buurgemeente Bree.

Hij prees eveneens het "prachtige stukje natuur" van zijn partijgenoot Jaak Gabriëls en vond het heel jammer dat dit binnenkort vol zou staan met verkiezingsborden (van politieke partijen van Bree?). Blijkbaar zijn er in Bocholt geen plaatsen met reclameborden of ging het over verkiezingsborden? Verder nam hij schepen Mia en drie ambtenaren mee op het terras van de Bierketel om filmopnames te maken.


Toch wel een fijne geste en vooral een goed resultaat want ga zoveel zendtijd maar eens kopen voor je eigen filmpje te maken op de VRT! Een pint gaan drinken met je ambtenaren tijdens de werkuren is een goede gewoonte die zeker in ere moet gehouden worden. Hopelijk hebben de ambtenaren de ingezette tijd ook mogen aanrekenen als dienstuur want anders zouden ze van partijdigheid kunnen beschuldigd worden en dat is toch wel het laatste wat de burgemeester zou willen van zijn ambtenaren. Maar tijdens de diensturen gaan figureren in de burgemeester zijn promofilm staat waarschijnlijk ook niet bij hun functieomschrijving en worden die lonen van die ambtenaren niet betaald met belastingsgeld? Na zoveel publiciteit heb je echt geen verkiezingsborden meer nodig... Enfin de Bierketel heeft toch weer wat pinten kunnen verkopen.

De volgende keer misschien opletten dat het vuile afdakje boven de ingang van het gemeentehuis wat minder opvallend in beeld komt...

vrijdag 25 mei 2012

Okra op bezoek bij Softwash Express

Deze week viel ons lodderig oog op een bericht van het "Belang van Bocholt" op de website van Het Belang Van Limburg. Onder de titel "Okra Lozen krijgt veiligheidshesjes cadeau van Jacky Peeters" zien we een ietwat overbelichte foto van olijk lachende Okra-leden gehuld in het "hesje" dat zij cadeau kregen van de voormalige Rode Duivel.


Het ging hier natuurlijk om een slimme publiciteitstunt voor de carwash van Jacky een op zich sympathieke actie. Maar we ontdekten ook (na wat Photoshoppen) dat de dames blijkbaar extra geïnteresseerd waren in de installaties ter plaatse waarover zij in detail uitleg kregen. Onder het motto "ein auw sjeur die in brand steit..." werd het een opwindende namiddag.

vrijdag 18 mei 2012

Oplossing voor afschaffing sneldienst De Lijn

Paniek in het dorp want de vervoersmaatschappij De Lijn schaft de snelbussen van Limburg naar de rest van de wereld af. We bevinden ons op een plek waar openbaarvervoersgewijs "Christus nog niet geweest is" en nu wordt ook nog eens de belangrijkste buslijn naar geciviliseerde steden afgeschaft. Maar niet getreurd want dank zij haar goede connecties en doorgedreven lobbywerk heeft ons gemeentebestuur gezorgd voor een oplossing. Ergens stond er nog een wagen in Bokrijk die via een goede wind naar Bocholt is komen waaien. Het is misschien niet de snelste oplossing maar het is sneller dan te voet, de prijs is heel laag, want volledig betaald door de gemeente. Zo zie je maar weer...eind goed al goed!

zaterdag 12 mei 2012

Showbizz Bart bij Oeverijs

Het gebeurt niet elke dag dat een celebrity op bezoek komt in onze gemeente. Gisteren viel deze eer te beurt aan de zaak Oeverijs uit Lozen waar niemand minder dan allersympathiekste Showbizz Bart kwam binnen wippen.



Hij kreeg voor de gelegenheid een extra grote crème janet gepresenteerd. "Oooh zo heerlijk om aan die smakelijke bollen te likken" kirde de wereldberoemde bekendheid. Ter ere van deze passage in Bocholt had de plaatselijke kunstenaar Stephan Bongaerts een standbeeld in elkaar gestoken dat een ijsbol, het eishorentje en de aromatische geuren van Showbizz Bart symboliseerde. Voorwaar een hoogdag voor Bocholt.

zondag 6 mei 2012

Belangrijk nieuws uit onze gemeente

Onlangs werden we verrast door het wereldschokkende nieuws dat er in het buurthuis van Reppel zomaar eventjes een tweede solo-slim werd gespeeld in de tijdspanne van twee weken, nooit gezien! Minder impressionante berichten maar toch zeker de moeite waard om even in de aandacht te brengen zijn de volgende events:

Gerda Swinnen uit de Bosschelweg maakte samen met haar docher Kimberley zelf kroketten voor het jaarlijkse familiefeest. Iedereen heeft er lekker van gesmuld en er zal nog lang over doorgepraat worden.



De Kleine Sven Peeters uit Lozen heeft voor de eerste keer op zijn potje gekakt en daar is hijzelf en zijn ouders heel fier op.



Bij de maandelijkse bijeenkomst van de jongeren van de Brogelerweg heeft Jurgen Devis gewonnen met het pompen. Hij slaagde er zomaar eventjes in om 26 keer achter mekaar op te drukken en dat in een natte wei waar nog koeien rondliepen.

Bij een samenkomst van de buurt van de Kreyelerstraat in Kreyel hadden buren lang gekeuveld in het eerste zonnetje van het jaar. Sabine de vrouw van Peter had haar gezicht ingesmeerd met zonnecrème maar een stuk vergeten waardoor ze 's anderendaags een rode streep op haar gezicht had...hahaha wat hebben de buren daarmee gelachen.
Heeft u zelf ook nog belangwekkende gebeurtenissen te melden...Stuur ze ons gerust want wij zorgen dat ze wereldkundig worden gemaakt.

woensdag 2 mei 2012

Schepencollege vermoeid van vele foto's

Het is een hondenjob schepen van gemeente Bocholt zijn. De hele tijd moet je met God en klein Pierke op de foto en weer in de gazet, het gemeentelijk infoblad, op de website. Dat is zeer vermoeiend want bij elke scheet die een inwoner laat wil hij/zij natuurlijk op de foto moet onze geliefde burgemeester en/of schepenen. Om de druk een beetje van de schouders van het schepencollege te halen heeft het college beslist om een aantal fotoborden te maken die in de hal van het gemeentehuis komen te staan en waar iedereen afhankelijk van zijn smaak een mooi fotoke kan komen maken met de burgemeester of schepenen. De mogelijke keuzes zijn de volgende :

1. De innnige omhelzing

2. het koppel
3. de jubilaris
4. de uitblinker
5. het gouden paar

Iedereen welkom voor zijn eigen fotootje te maken. Indien gewenst zal de gemeentelijke infodienst voor een bijhorend artikeltje zorgen en het publiceren op de website Het Belang van Bocholt, in het Bocholter informatieblad, het Belang van Limburg en aan de bekendmakingsborden aan het gemeentehuis. Mits betaling kan er ook een projectie zijn op de elektronische informatieborden.