dinsdag 14 april 2009

Paardenpoepzakken voor mooiere straten

Het ruitertoerisme zit in de lift. Zeker in Bocholt waar speciaal voor de ruiters ook een ruiterroutenetwerk is aangelegd en waar je met je paard op hotel kan. Maar waar paarden zijn, zijn er natuurlijk ook paardendrollen...

En net zoals met de honden moeten de paardeneigenaars er ook voor zorgen dat het afval van hun viervoeter niet op de straat belandt. Om de ruiters te helpen introduceert schepen van milieu en paardenzaken Erik Vanmierlo de "paardenpoepzak". "Net zoals met de hondenpoepzakjes plaatsen we nu ook paardenpoepzakken op de ruiterroutes. Het principe is hetzelfde alleen zijn de zakken nu van plastiek en natuurlijk iets groter. Als je paard op de weg gescheten heeft ruim je het gewoon even op en neemt de zak mee naar huis" zegt de schepen. Weer een vernieuwend initiatief ten voordele van de ruiters en het Bocholter toerisme.

1 opmerking:

G-man zei

die paardendrollen nog tot daar toe, maar dat je nog niet meer in de bos kan wandelen zonder te moeten ploeteren waar die mannen gereden hebben vind ik veel erger!