dinsdag 13 juli 2010

Kortestraat heeft wapenschild

De inwoners van de Kortestraat hebben een eigen wapenschild ontworpen voor hun straat. Het wapen verwijst naar de doodlopende straat en zijn inwoners. Met het nieuwe logo en wapenschild, geënt op het verkeersbord doodlopende straat, is de Kortestraat de eerste straat in Bocholt en in Limburg en in België die een eigen wapenschild heeft. "We zullen het logo ook gebruiken bij elke activiteit en elk contact met de grote boze buitenwereld." zegt een van de bewoners.

De bewoners zijn maar wat fier en feliciteerden buurvrouw Marleen met het mooie ontwerp. Prachtig, in de kleuren van onze gemeente en elk huis heeft zijn plaats op het wapenschild. Mogelijk krijgen ze de toestemming om het wapenschild aan de ingang van onze straat op te hangen.

Maar de andere straten konden ook niet achterblijven en ontwierpen ook een eigen wapen. Hieronder de primeur van de eerste reeks wapenschilden van de Bocholter straten....








Nieuwe suggesties voor wapenschilden zijn steeds welkom bij de gemeentelijke straatwapencommissie, Dorpsstraat 16 in Bocholt.

Geen opmerkingen: