maandag 19 juli 2010

Toen waren ze nog met 2...

De voormalige fontein voor de bibliotheek van Bocholt werd eerst omgetoverd tot heuvelachtige bloembak, daarna tot kruidenbak en nu tot kattenbak met 8 vlaggen in. Maar het heeft niet lang mogen duren want in één week tijd werd deze prachtige expressie van vaderlands-, provincie- en gemeenteliefde tot twee vlaggen herleid. Van de oorspronkelijke vlaggen blijven nog de Bocholter gemeentevlag en één Limburgse vlag over. In volle bivakseizoen is het plaatsen van vlaggen in een niet al te vaste zandgrond zoals het plaatsen van de melk bij de poes. Bijna elke avond kruipt een of ander heldhaftig lid van een jeugdvereniging uit Vlaamse land in de nog rechtstaande palen om een vlag te stelen. Gevolg van deze acties is dat er nog een triestig restje overblijft van een eens zo fiere fontein die er op los spoot dat het een lieve lust was.

Mogelijke alternatieven voor de huidige invulling zijn een combinatie tussen de fontein en zandbak nl. modderbad. Enerzijds zou dit Bocholt als kuuroord op de landkaart kunnen zetten en anderzijds zou dit een toeristische attractie kunnen zijn om elke maand een moddergevecht te houden, eventueel tussen gemeenteraadsleden om geschillen te beslechten. Nog beter zijn wedstrijden moddervoetbal die Bocholt als sportieve gemeente opnieuw in de kijker zullen zetten.

dinsdag 13 juli 2010

Kortestraat heeft wapenschild

De inwoners van de Kortestraat hebben een eigen wapenschild ontworpen voor hun straat. Het wapen verwijst naar de doodlopende straat en zijn inwoners. Met het nieuwe logo en wapenschild, geënt op het verkeersbord doodlopende straat, is de Kortestraat de eerste straat in Bocholt en in Limburg en in België die een eigen wapenschild heeft. "We zullen het logo ook gebruiken bij elke activiteit en elk contact met de grote boze buitenwereld." zegt een van de bewoners.

De bewoners zijn maar wat fier en feliciteerden buurvrouw Marleen met het mooie ontwerp. Prachtig, in de kleuren van onze gemeente en elk huis heeft zijn plaats op het wapenschild. Mogelijk krijgen ze de toestemming om het wapenschild aan de ingang van onze straat op te hangen.

Maar de andere straten konden ook niet achterblijven en ontwierpen ook een eigen wapen. Hieronder de primeur van de eerste reeks wapenschilden van de Bocholter straten....








Nieuwe suggesties voor wapenschilden zijn steeds welkom bij de gemeentelijke straatwapencommissie, Dorpsstraat 16 in Bocholt.

zaterdag 10 juli 2010

Schepen Jimmy verlaat politiek voor carrière als zanger

In de maand september zal er een volgende schepenwissel in Bocholt plaatsvinden. Schepen Jimmy zal het politieke leven verlaten voor een carrière als schlagerzanger. Zijn eerste optreden zal plaatsvinden op de grote Schlageravond ter gelegenheid van 100 jaar torenverplaatsing op zaterdag 31 juli om 20u30 's avonds op het Kerkplein in Bocholt. Hieronder de aankondiging die Jimmy zelf in het gele bladje liet plaatsen:



Om Jimmy bij zijn zangcarrière te steunen vragen we om hem te steunen en hem een hart onder zijne riem te steken en lid te worden van de Facebookgroep "Wij willen Jimmy op het Schlagerfestival". Alle leden krijgen een gehandtekende fankaart zoals hieronder reeds te bewonderen!

zondag 4 juli 2010

Voetbalfeest in Duits Bocholt

Onze vrienden uit Duits Bocholt vierden gisteren feest naar aanleiding van de voetbalmatch van die Mannschaft tegen de Argentijnen van Maradonna. Elke goal zorgde voor een uitgelaten sfeer waarbij duidelijk te merken was dat er een grote carnavaltraditie in onze zustergemeente...

Hopelijk winnen ze niet te veel want bij 4-0 bleek dat het scanderen en tegelijkertijd hun rechterarm strekken er precies ook nog goed in zit...