zaterdag 21 april 2012

Ieder burgemeester zijn plein

Deze week ging er een golf van teleurstelling door Bocholt bij de aankondiging dat er geen Peuskensplein  ging komen in Bokrijk. Maar niet getreurt...uiteraard zijn er in eigen gemeente nog kansen genoeg om namen te vereeuwigen op pleinen, straten, steegjes, enz... voor het hele schepencollege en ex-burgemeesters. Voormalig secretaris Jaeken kreeg al een steegje naar hem vernoemd in Bocholt nl. het Boudewijnpad.

Voor schepen Martens is dit geen probleem want wereldwijd wordt het bekende gerstenat met respectievelijke naam gedronken. Burgemeester Claessens krijgt in het gehucht Goolder een Jos-bos. Voormalige burgemeesters Michels en Van Baelen krijgen in Kaulille en Reppel een zandweg die hun naam zal dragen. Oud-burgemeester Berghs krijgt in de duinen van Bergerheide een Berghs-heuvel. Voormalig burgemeester Peuskens was ook al in zijn gat gebeten omdat het speciale herdenkingsbord dat hij had laten maken vooraleer de bouw van de Steen begon uiteindelijk helemaal niet in dat gebouw werd opgehangen.


Als troost zal men, als de bouwwerken in Lozen beëindigd zijn, het kerkplein in Lozen omgedopen in het Jean-Paul-Peuskens-Plein. Op die manier is iedereen tevreden.Voor de vrouwelijke schepenen is nog niks voorzien maar die zijn al blij genoeg met het feit dat ze al schepen mogen zijn.

Geen opmerkingen: