vrijdag 25 maart 2011

Natuurliefhebbers veroorzaken ongevallen

De laatste dagen overvalt een plotselinge ongevallenplaag onze gemeente. Gisteren botsten twee wagens op de Reppelerweg en vandaag kwakte de gemeentelijke terreinwagen tegen een busje op het kruispunt van de Bosstraat en Galgenbergstraat. Je zou zeggen "toeval" maar niets is minder waar want deze ongevallen werden veroorzaakt door overstekende padden. Wie de foto's van de ongevallen nader bestudeert ziet de dader van het ongeval nog duidelijk op de plaats van het onheil aanwezig. Hieronder zien we de foto van het ongeval op de Reppelerweg.

Onderaan links op de foto zien we de overstekende kikker zich nog juist uit de voeten maken. Bij de foto van het ongeval van vandaag zien we de bewuste pad zich verschuilen bij het voorwiel van de gemeentelijke perte total wagen.

Het is dus heel duidelijk dat we hier te maken hebben met ongevallen veroorzaakt door natuurliefhebbers die de overstekende amfibieƫn hebben willen ontwijken maar daardoor tegen een tegenligger "kwakten". Om deze gevaarlijke situatie hebben de burgemeester en de schepen van leefmilieu de koppen bij elkaar gestoken en een denktank opgericht. Even werd nog gedacht om schepen Schrijvers de padden met een vermanende vinger toe te laten te spreken maar uiteindelijk werd toch gekozen voor het plaatsen van waarschuwingsborden op de bekende oversteekplaatsen. Hopelijk passen de chauffeurs in de komende dagen dan beter op...

Geen opmerkingen: