maandag 25 maart 2013

Reppel krijgt pastiafarnistische kerk

Vandaag stond de Hasselaar Alain Graulus op de voorzijde van het gazetje van Limburg.  Niemand zou het gezien hebben ware het niet dat hij een vergiet op zijn schedel droeg.  Zoals zovelen zal u gedacht hebben dat het hier over een grapjas handelde maar niets is minder waar.  Het is de eerste Limburger die zich durft outen als Pastiafarnist. Kenners weten natuurlijk allang dat de religie van het Pastiafarnisme of de kerk van het vliegende spaghettimonster al heel wat aanhangers heeft. 


In Bocholt zag schepen Jan Schrijvers onmiddellijk het potentieel van deze beweging en hij stelde de heer Graulus direct voor om de kerk van Reppel, waar toch maar drie man en een paardenkop de dienst volgen te gebruiken voor de eredienst van het vliegende spaghettimonster.


De heer Graulus was hierover zeer verheugd en zal komende zaterdagmiddag het contract ondertekenen met de kerkfabriek in aanwezigheid van het voltallige schepencollege in café het Paljaske te Bocholt.   Voor de geïnteresseerde gelovigen hieronder wat kennismakingsfilmpjes over het pastiafarnisme.
Geen opmerkingen: