woensdag 17 december 2008

Beter-weter : beslis voor het schepencollege!

Gemeente Bocholt komt vandaag met een wereldprimeur wat betreft inspraak. Nu al te zien (maar het werkt nog niet) op de gemeentelijke website de rubriek "Beter-weter". Vanaf januari 2009 worden aan de Bocholter bevolking vraagstukken voorgelegd waar het schepencollege zelf niet uit geraakt.

Omdat het schepencollege eerst een try-out wil doen voor deze manier van directe democratie hebben ze aan ons gevraagd de eerste vraag op Bocholt belevenissen te lanceren. De eerste vraag is : "Gaan we de kerk als fuifzaal gebruiken?"

De burgemeester en schepen krijgen elk heel even om hun standpunt toe te lichten...

Jean-Paul Peuskens: " We mogen deze heilige plaats niet banaliseren door er zuipfeesten te houden. Wat gaat er allemaal gebeuren met de beelden, het altaar en al die waardevolle relikwisieten als daar een fuif wordt georganiseerd? Ik mag er niet aan denken dat je bv. een begrafenismis binnenkomt en daar hangt nog een biergeur. Voor mij in geen geval dus...!

Jos Claessens : "Die gebouwen kosten de Bocholter gemeenschap handen vol geld en ze worden door een als maar kleiner publiek gebruikt. Dat is maatschappelijk niet meer aanvaardbaar. Daar moet iets van terug komen. Dus moet zo'n kerk voor allerlei functies gebruikt kunnen worden. Ik denk niet alleen aan fuifen en feesten maar ook voor culturele opvoeringen, kienavonden en vergaderingen. We kunnen alle gelovigen van Bocholt gemakkelijk in één kerk verzamelen. Dan hebben we nog drie kerken die we op allerlei manieren kunnen gebruiken. Je zou bv. ook een hotel, bibliotheek, sportruimte in zo'n gebouw kunnen maken. Een fuif in de kerk moet dus kunnen!"

Los het probleem op en geef uw mening. U hebt tijd tot en met 25 december om uw mening te geven. De mening die het meest wordt ingediend bij Bocholt Belevenissen zal beslissen over het lot van de kerken! Meedoen dus...

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik ben alleszinds voorstanders

Heerlijk zo een fuif in de kerk