woensdag 31 december 2008

Grote lichtshow met oudejaar voor sporthal

Ter gelegenheid van het oudejaar zal het gemeentebestuur de inwoners van Bocholt vergasten op een spetterende lichtshow voor de sporthal van Bocholt-centrum. De lichtshow wordt gegeven via het informatiebord dat voor de sporthal staat waarop allerlei licht-effecten worden geprojecteerd. Iedereen welkom om 23u30 en een hapje en drankje staat klaar voor allen die de koude trotseren!

dinsdag 30 december 2008

Jaaroverzicht : het jaar van de rat...

Zoals het bekende Chinese spreekwoord zegt : één foto zegt meer dan duizend woorden...

Schepencollege promoot het vrouwelijk orgasmeEen belangrijk probleem dat zeker wat meer aandacht mag krijgen is het vrouwelijk orgasme. Dat vindt ook het schepencollege van Bocholt. "Met de eindejaarsperiode in het zicht willen we het belang van het vrouwelijk orgasme in de kijker zetten." zegt schepen van sexualiteiten Jimmy Vankerkhove. "Het idee komt eigenlijk van de SP-a-jongeren maar wordt nu ook door het volledige college gesteund. Draag onze catchy button en out je zo als fan van het vrouwelijk orgasme. Met de campagne ‘Female orgasm…I care!’ roepen we de vrouwen op om te durven genieten en mannen om op te komen voor het genot van vrouwen. Want het vrouwelijk orgasme mag best wat hoger op het seksmenu." aldus de schepen. Kortom mannen : dat gepruts moet gedaan zijn en maak er eens goed werk van!

maandag 29 december 2008

Voorbereidingen voor het Sylvesterfeest

Nog eventjes en het is weer eindejaar en natuurlijkerwijze ook nieuwjaar. De Bocholter jeugd is zich al aan't voorbereiden op het feest. Zo zie je maar weer dat je niet veel plaats nodig hebt voor je choreografie te oefenen. Het zal ongetwijfeld een grote party worden met deze dance-act.Voor de regels van de "car dance party Belgium" kijk naar het volgende filmpje van Boris en Juri...

zondag 28 december 2008

Tania Dexters op nieuwjaarsreceptie

Het heeft wat onderhandelen gekost maar het is gelukt om een wereldster van formaat naar Bocholt te halen voor de nieuwjaarsreceptie nl. Tania Dexters. "Ik heb kosten noch moeite gespaard om Tania naar noord-Bocholt (voormalig Lozen) te halen voor de Bocholter bevolking" zegt burgemeester Jean-Paul Peuskens. De burgemeester die erg goede contacten heeft in de Vlaamse showbizz heeft Tania kunnen overhalen tijdens een bijeenkomst waar het er gezellig aan toe ging (zie foto). Mogelijk zullen er nog andere sterren worden gevonden om de nieuwjaarsreceptie op te vrolijken.

Het is nog niet duidelijk of Tania komt zingen of een paaldansact doen. U kan misschien laten weten welke van de twee u prefereert?Skipiste in Kaulille bijna klaar

Wie de laatste tijd door Rietweg reed heeft het zeker opgemerkt dat er grote werken in voorbereiding waren. "Wij zijn bijna klaar met de aanleg van een skipiste en vooral een springschans" zegt de initiatiefnemer en eigenaar van het Delvenhof. "De mensen kunnen vanop de piste en springschans rechtsstreeks bij ons binnen skieën en een lekkere glühwijn drinken. Men kan komen skieën zonder sneeuw en zelfs in de zomer. We verwachten heel veel respons op ons initiatief. De opening zal plaats vinden op zaterdag 12 januari 2009. Iedereen welkom en drank en hapjes gratis!" aldus de uitbater.

donderdag 25 december 2008

Kerk wordt feestzaal

De kogel is door de kerk! De enquête die op 17 december via de gemeentelijke "beter-weter" gelanceerd werd wordt vandaag afgesloten. Er hebben in totaal 215 respondenten gereageerd. Hieronder ziet u het resultaat...

Dit wil zeggen dat de kerk gaat omgebouwd worden tot fuifzaal. "Ik ben zeer tevreden met dit resultaat. We moeten nu alleen nog onderzoeken welke kerk dat we tot feestzaal gaan ombouwen." zegt schepen van feestkerken Jos Claessens. Toch wel een mooi initiatief van het gemeentebestuur. De schepen heeft alvast heel wat ideeën om uit te voeren in de fuifkerk.

Hand gestolen in kerststal

Vanmorgen stelde een voorbijganger vast dat de hand van den heilige Jozef was gestolen in de kerststal voor de bibliotheek in Bocholt. "Je weet nooit met schrijnwerkers, daar kan al eens een vinger verdwijnen, maar een hele hand dat vond ik toch verdacht vandaar dat ik de pastoor verwittigd heb." aldus de voorbijganger. De pastoor verwittigde de politie die vaststellingen kwamen doen. "Wij vermoeden dat het hier gaat om een typisch geval van symbolische diefstallen de zgn. fetish-dief. In dit geval gaat het om een persoon (m/v) die handen steelt. Waarom? tja je hebt rare mensen rondlopen in deze wereld. Wij zijn al blij dat het handen van poppen zijn en niet van levende mensen!" zegt de politie-agent. "We zien een duidelijk verband met de diefstal een tijd geleden in Bocholt (zie zondag 7 december 2008). Alreeds deze namiddag zullen de eerste ondervragingen volgen." Wordt vervolgd?

woensdag 24 december 2008

Spreukenkalender voor behoeftigen

In deze kerstige tijden en vreet-en bachanaalperiode heeft niet iedereen een hele reeks feesten af te handelen, integendeel. De behoeftigen onzer gemeente kunnen zeker in dit deel van het jaar wel wat extra's gebruiken. Dat vindt ook OCMW-voorzitter Jos Van Montfort. "Speciaal voor de mensen die het minder gemakkelijk hebben, hebben we een spreukenkalender samengesteld om hen te steunen. De titel van de spreukenkalender is "Het kan altijd erger" en bevat 365 spreuken om deze mensen een hart onder hunne riem te steken." zegt een fiere voorzitter. "Er zitten er hele goeie tussen...persoonlijk vind ik "Zit gij in de shit of de platte puree, kom dan naar het OCMW!" wel een hele geslaagde en niet omdat ik hem zelf verzonnen heb." Op onderstaande foto overhandigt de schepen van mensen met problemen de eerste spreukenkalender aan een behoeftige die er zeer blij mee is.

dinsdag 23 december 2008

Leger vergeet F16 op te ruimen

Vorige week donderdag vond er in onze gemeente een grote legeroefening plaats waardoor er niemand in paniek is geraakt. Deze oefening verliep goed zoals u op TV-Limburg kon zien en gemeente Bocholt zette een hele fotoreportage op haar website. Iedereen ging achteraf tevreden naar huis maar een klein detail was men vergeten nl. de F16! Het vliegtuigwrak dat als decor voor de ramp had gediend had men in alle drukte gewoon laten liggen. "Een kleine logistieke vergetelheid die altijd wel eens kan voorvallen" zegt de bevelhebber van de luchtmachtbasis kolonel Claude Van de Voorde. "We kregen een telefoontje van een wandelaar die het ding zag liggen. We hebben dan het hele gevaartje maar het containerpark gebracht zoals vooraf met de gemeente afgesproken". Naar het schijnt hebben zich al Russische oud-ijzerhandelaars gemeld op het Bocholter containerpark voor de ophaling van het wrak.

SP-a naar begrafenis Freddy Breck

De teraardebestelling van de schlagergrootmeester Freddy Breck die vorige week het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld kon ook op Bocholter bezoekers rekenen. En niet de minste nl. de volledige SP-a-fractie trok met een bus naar Duitsland voor een laatste groet aan de schrijver van "Rote rosen". "Ik moet u niet vertellen dat het lied "Rote rosen" voor ons een belangrijke betekenis heeft. Bijkomend ben ikzelf ook een groot liefhebber van het hele repertorium van deze wereldbekende slagerzanger." zegt burgemeester Peuskens. Ook ex-NAVO-secretaris-generaal-minister-van-staat-pianist Willy Claes ging ook mee tijdens de mis een vrije interpretatie ten berde te geven van "Uberall auf der Welt". Good-bye Freddy...

maandag 22 december 2008

Nieuwe financieel beheerder in Bocholt

Op de gemeenteraad van donderdag 18 december 2008 werd een nieuw financieel beheerder aangeduid. Na het openstellen van de functie van financieel beheerder ontving het gemeentebestuur zes geldige kandidaturen waarvan er 5 deelnamen aan het schriftelijk examen. Er slaagden 3 kandidaten die vervolgens alle drie deelnamen aan het mondelinge examen. Hierop slaagde slechts een kandidaat: Erik Vander Mierde van de Bosheideweg. Dhr. Vander Mierde kreeg ook een positief advies op zijn afgelegde psychotechnische proef. De gemeenteraad kan nu beslissen om dhr. Vander Mierde op proef aan te stellen als financieel beheerder voor een periode van één jaar.

zondag 21 december 2008

Te veel reclame aan cafetaria Kroon

De oppositiepartij CD&V vindt dat er veel te veel reclame hangt aan de cafetaria het gemeenschapscentrum De Kroon in Kaulille. "Als ze daar nu twee bordjes hadden gehangen dan had je nog kunnen zeggen dat het aanvaardbaar was maar nu is het er werkelijk over" klaagt oppositielid Mark Van Herk. "Je moet toch zien dat er een café is en welk bier er gedronken kan worden!" repliceert fractieleider Jan Martens van de NU. "Volledig mee akkoord!" zegt schepen van cultuur, feestelijkheden en Kauliller reclamebordencontrole Jimmy Vankerkhove. "Die van de oppositie zoeken spijkers op laagstaand water." "Wij zullen dit ter discussie brengen op de volgende gemeenteraad" zegt Van Herk. Wij houden het in de gaten!

Nieuwe attractie op Beukenhof

In het park Beukenhof te Bocholt werd een raar fenomeen vastgesteld, nl. dansende eekhoorns. Hierdoor heeft Bocholt er weer een attractie bij. Waarschijnlijk worden ze aangetrokken door de vele beukennootjes ter plaatse. Op een of andere manier reageren ze op de muziek van de vele cafés en discotheken in de omgeving. Zeker de moeite om eens te gaan bekijken.

zaterdag 20 december 2008

Brouwerij Martens promoot bier in China

Nog maar net was de Dalai Lama bij Jan Schrijvers geweest en de Chinese regering liet weten dat ze geen Martensbier meer zouden toelaten. "Wegens dronkenmakende ingrediënten die niet goed zijn voor den volksmoraal" was de officiële versie. Afgevaardigd bestuurder bleef niet bij de pakken zitten en begon onmiddelijk met een promotiecampagne voor Martens bier in China. De promotiefilm heet "Fonzie and the beerfactory" en laat de bierproductie zien en bejubeld de goede eigenschappen van het Bocholter gerstenat. Nog even afwachten of de Chinese regering door dit charme-offensief zal laten vermurwen.

vrijdag 19 december 2008

Regering valt!

Het Bocholter gemeentebestuur laat weten dat de vlaggen morgen halfstok worden gehangen voor het gemeentehuis omwille van het heengaan van onze lieftallige regering. Het was geen "parfum de crise" maar een echte "odeur de crise" en ja we hadden het verwacht...het geeft spectaculaire beelden op het Wetstraatveld!

woensdag 17 december 2008

Beter-weter : beslis voor het schepencollege!

Gemeente Bocholt komt vandaag met een wereldprimeur wat betreft inspraak. Nu al te zien (maar het werkt nog niet) op de gemeentelijke website de rubriek "Beter-weter". Vanaf januari 2009 worden aan de Bocholter bevolking vraagstukken voorgelegd waar het schepencollege zelf niet uit geraakt.

Omdat het schepencollege eerst een try-out wil doen voor deze manier van directe democratie hebben ze aan ons gevraagd de eerste vraag op Bocholt belevenissen te lanceren. De eerste vraag is : "Gaan we de kerk als fuifzaal gebruiken?"

De burgemeester en schepen krijgen elk heel even om hun standpunt toe te lichten...

Jean-Paul Peuskens: " We mogen deze heilige plaats niet banaliseren door er zuipfeesten te houden. Wat gaat er allemaal gebeuren met de beelden, het altaar en al die waardevolle relikwisieten als daar een fuif wordt georganiseerd? Ik mag er niet aan denken dat je bv. een begrafenismis binnenkomt en daar hangt nog een biergeur. Voor mij in geen geval dus...!

Jos Claessens : "Die gebouwen kosten de Bocholter gemeenschap handen vol geld en ze worden door een als maar kleiner publiek gebruikt. Dat is maatschappelijk niet meer aanvaardbaar. Daar moet iets van terug komen. Dus moet zo'n kerk voor allerlei functies gebruikt kunnen worden. Ik denk niet alleen aan fuifen en feesten maar ook voor culturele opvoeringen, kienavonden en vergaderingen. We kunnen alle gelovigen van Bocholt gemakkelijk in één kerk verzamelen. Dan hebben we nog drie kerken die we op allerlei manieren kunnen gebruiken. Je zou bv. ook een hotel, bibliotheek, sportruimte in zo'n gebouw kunnen maken. Een fuif in de kerk moet dus kunnen!"

Los het probleem op en geef uw mening. U hebt tijd tot en met 25 december om uw mening te geven. De mening die het meest wordt ingediend bij Bocholt Belevenissen zal beslissen over het lot van de kerken! Meedoen dus...

dinsdag 16 december 2008

Legeroefening - Paniek is dus nergens voor nodig

Het gemeentebestuur laat via de gemeentelijke website en via het gemeentelijk infoblad (publi@) weten dat er op donderdag 18 december een legeroefening plaatsvindt. Er wordt bij vermeld dat "PANIEK DUS NERGENS VOOR NODIG IS". Waren er al tekenen van paniek? We gingen op onderzoek. De burgemeester verzekert ons "Er is geen reden tot paniek want we hebben met het schepencollege besloten om de leiding van deze operatie te nemen. Wij zijn goed geoefende leiders en zullen er wel voor zorgen dat alles vlotjes verloopt"

Zo'n F16-vlucht is volledig zonder risico en die piloten dat zijn allemaal uiterst getrainde militairen die onder grote stress kunnen functioneren, zoals het schepencollege eigenlijk. Dus nog eens : Paniek is nergens voor nodig! In de bijgevoegde informatieve video's kan je zien hoe de F16-vlucht verloopt.maandag 15 december 2008

Schepen van feestelijkheden gaat naar Bulgarije

Nadat de Bulgaarse delegatie uit Dryanovo Bocholt bezocht heeft besloot ook schepen van feestelijkheden Jimmy Vankerkhove een persoonlijk bezoek te brengen aan het zusterdorp. "Als ervaringsdeskundige met het actieve carnavalsleven denk ik dat ik de mensen van Dryanovo heel wat kan leren wat betreft lolmaken. Ze hebben daar niet zoveel en je moet van niks iets kunnen maken. Dat waren wij bij carnavalsvereniging Cartouche uit Kauwelil ook gewoon want wij hadden gene nagel om aan ons gat te krabben! hahaha" lacht de schepen. "Als je naar zo'n land gaat moet je je natuurlijk een beetje aanpassen en daarom heb ik me voorzien van de plaatselijke klederdracht. Uiteindelijk Bulgarije en Kazachstan dat is toch ongeveer hetzelfde, niet?" We wensen de schepen veel plezier in Bulgarije, vooral in het weeshuis.

zondag 14 december 2008

Lijst Dedecker op strooptocht in Bocholt?

Via een lokale correspondent in Reppel kregen wij een tip dat de er een geheime bespreking zou plaatsvinden van vertegenwoordigers van Lijst Dedecker die in Bocholt op zoek zijn naar kandidaten. De plek waar dit alles zou gebeuren was bij de Watermolen in Reppel. Toen we vandaag ter plaatse gingen konden we inderdaad een auto ontdekken met de nummerplaat LDD 005. We konden echter niet vaststellen met wie deze vertegenwoordigers aan't konkelfoezen waren vermits zij een aparte vergaderzaal in gebruik hadden. Waarschijnlijk hebben de onderhandelaars onraad geroken en zijn via de achterdeur er van tussen gemuisd. Wie zal in Bocholt op deze lijst komen? Wij onderzoeken het verder voor u.

zaterdag 13 december 2008

Nieuwe naamborden geplaatst

De borden met de nieuwe benamingen van de Bocholter deelregio's werden gisteren door de gemeentelijke technische dienst geplaatst. Ter gelegenheid gingen de burgemeester en de schepen van nieuwe naamborden Vanmierlo even bij het vroegere bord van hun deelgemeente Lozen (nu dus Noord-Bocholt) poseren. "Tja het zal toch even wennen zijn voor ons geboren en getogen Lozenaren. Wij moeten nu zeggen dat we geboren en getogen Noord-Bocholtenaren zijn" zegt een melancholische de burgemeester. "Maar ja dat is de vooruitgang en je moet mee want anders is het achteruitgang, haha" repliceert een vrolijke Vanmierlo. "Het heeft alleen maar voordelen die benamingen. bijvoorbeeld als de mensen in het centrum van Bocholt zijn en ze moeten naar Noord-Bocholt dan hoeven ze gewoon hun kompas te volgen. Handig toch!?"

Hotel Kristoffel wordt Bierhotel

Het wereldbekende restaurant Kristoffel uit Bocholt-Centrum vroeger ook nog hotel gaat terug de draad opnemen in de hotelbusiness. "Naar aanleiding van 250 jaar brouwerij Martens hebben we het idee opgevat om op een zeer speciale manier weer ons hotel op te starten" zegt afgevaardigd bestuurder restaurantdirecteur sommelier en culinaire specialist Dirk Clauwers. "We hebben oude biervaten omgebouwd tot hotelkamers. Dit is een hele speciale attractie waar we zeker massa's volk mee zullen aantrekken. Qua investeringskost viel het goed mee want we hebben de vaten van de brouwerij gekregen en moesten ze dus ook niet ver transporteren. De eerste gasten zijn al geboekt en we hebben goede toekomstperspectieven. Alle gasten kunnen natuurlijk ook genieten van de gerechten die in onze vermaarde keuken worden klaargestoofd." zegt de Kristoffelbaas.donderdag 11 december 2008

Vereenvoudiging benaming kerkdorpen

Een goed product heeft een herkenbare naam. Dat dacht niet alleen Steve Stevaert maar dat denkt ook het schepencollege van Bocholt over de gemeentenaam. "Al die namen van die verschillende kerkdorpen dat werkt veel te verwarrend. Daarom schaffen we die oude namen af en krijgen ze allemaal een naam met Bocholt erin" zegt schepen van deelgemeentebenaming Van Mierlo. "Kaulille wordt West-Bocholt, Lozen wordt Noord-Bocholt, Reppel wordt Zuid-Bocholt, Kreyel wordt Oost-Bocholt en Bocholt zelf wordt Bocholt-Centrum. Op die manier zullen we een grote eenheid teweeg brengen en ook de inwoners van de verschillende kerkdorpen korter bij elkaar brengen. Enkel het Bocholter dialect mag nog gebruikt worden en we zullen overtreders bestraffen met een proces-verbaal" zegt de schepen.

(Klik op foto voor vergroting)

woensdag 10 december 2008

Dalai Lama bezoekt Bocholt

Nadat de Dalai Lama premier Leterme bezocht heeft kwam hij ook naar Bocholt. Hij bezocht er schepen van Boeddhistische zaken Jan Schrijvers. "Wie mij kent weet dat ik een en al "zen" ben, de rust zelve zou ik zo wel durven zeggen. Al lange tijd houd ik me bezig met een evenwichtige levensstijl, mediteren en het Oosterse gedachtengoed." zegt Schrijvers. "Voor de gelegenheid heb ik mijn haar ook afgeschoren. Trouwens er staat toch niet meer zoveel op. Ik wil benadrukken dat de Dalai Lama op privé-bezoek kwam. Ik zou niet willen dat de Chinese regering haar relaties met het Bocholter schepencollege verbreekt en bv. geen Bocholter bier meer zou toelaten in China! We hebben Boggese kook gegeten en een wandeling gemaakt op Lozerheide. Het was een fijne namiddag met de Dalai." aldus de schepen.

dinsdag 9 december 2008

Kerktoren na 100 jaar teruggeplaatst !

In 1910 werd Bocholt op de wereldkaart gezet door de historische torenverplaatsing. Destijds moest de kerk vergroot worden maar door de verminderde kerkgang is de kerk nu meestal te groot. "De kosten van de mazout worden alsmaar zwaarder en we zitten al niet te best met onze financiële situatie" zegt de voorzitter van de kerkfabriek. "Daarom hebben we het idee opgevat om de kerktoren terug te zetten, ttz we maken een soort schuifsysteem waarbij we de toren kunnen verschuiven afhankelijk van de grootte van die kerk die nodig is. Maandelijks houden we sowieso een "verschuiving" waardoor we veel volk proberen te lokken naar de kerk. Zo komt er weer wat in het laatje! " zegt een optimistische voorzitter. Hieronder kan u een simulatie zien van de toekomstige verschuifbare kerktoren.

zondag 7 december 2008

Intensieve zoektocht naar hand

In de belangrijke Bocholterkrant Publi-@ van deze week lazen we hetvolgende bericht...


Onze redactie was er als de kippen bij om dit soort criminele feiten te onderzoeken. Bij de politie was men er al van op de hoogte en ze hebben speciale affiches laten drukken, binnen de 24 uren, waarop de gezochte hand van de etalagepop wordt afgebeeld.


Kosten noch moeite werden gespaard om het onderzoek goed te laten verlopen. Topspeurder op rust Goossens M. (voormalig hoofdveldwachter en topschutter) werd ingeschakeld om het onderzoek te leiden. "Na een uitgebreid sporenonderzoek op de plaats van het onheil heb ik een aantal potentiële verdachten aan een kruisverhoor onderworpen. Ik heb reeds een massa aanwijzingen en veel inlichtingen van bronnen uit het milieu, die ik nog altijd heb door mijn jarenlange ervaring. De booswichten zullen niet lang rondlopen, ze zullen gevat worden." zegt een kordate ex-hoofdveldwachter. Wij houden u op de hoogte van het verdere onderzoek!

zaterdag 6 december 2008

Gemeente Bocholt ontvangt dreigvideo

Gisterenmorgen kreeg het gemeentebestuur van Bocholt een postpakket in de brievenbus waarin een video zat. In deze videoboodschap wordt de onafhankelijkheid van Lozen geëist anders zullen er acties ondernomen worden tegen het gemeentebestuur. De politie heeft de video's in beslag genomen en een politieagent die zelf ook veel video's maakt (onlangs nog de volledige videoreportage van zijn nicht die in Gerdingen gaat wonen) onderzoekt de video om te kijken of hij de daders kan identificeren. Ook de burgemeester, zelf inwoner van Lozen kijkt mee naar de beelden om een iemand te identificeren. Waarschijnlijk heet een van de personen "Jang". Mathieu Damen van de separatistische partij L.A.P. zegt met deze splintergroep niks te maken te hebben.

donderdag 4 december 2008

Bleus-optreden in parochiehuis om de kas te spekken

Het bestuur van de vzw Parochiehuis zit op droog zaad dat is geweten. Om de kas wat te vullen organiseren zij een blues-optreden. Om een breed publiek aan te spreken wordt er gekozen voor een wat deftiger blues van Mr. P. wereldwijd bekend omwille van zijn toegankelijke teksten over het dagelijkse leven van de gewone man. Omdat de liedjes natuurlijk in het engels zijn omdat de heer P. in Memphis, Tennessee (Verenigde Staten van Amerika) woonachtig is zullen de teksten tijdens het optreden verschijnen boven het podium op een lichtkrant. Zo kunnen ook de niet engelssprekenden onder ons de diepgang van zijn mooie liederen meevolgen. In de video zingt de heer P. een liedje uit zijn rijk gevuld repertoire (met ondertiteling!).

Aap van Bocholt werkt in Japan

Het mysterie met de aap van Bocholt is opgelost. De beruchte aap die 15 september 2008 ontsnapte bij een particulier uit Bocholt was al een tijdje als vermist genoteerd bij het plaatselijke politiekorps. Een uitgebreide zoektocht leverde weinig op en er werd gevreesd voor zijn leven. Maar deze aap heeft gewoon een wereldreisje gemaakt en via Turkije en India naar Japan gereisd. Onderweg leefde hij van alles wat hij links en rechts kon vinden om te eten. Maar in Japan wilde hij zijn levensstandaard wat opvijzelen en daarom heeft hij een job gezocht in een restaurant. Hij amuseert er zich goed en groet zijn vorige baasje in Bocholt.

dinsdag 2 december 2008

Zwarte Sint in Kaulille

Vandaag is het de internationale dag van de afschaffing van de slavernij en dat kon schepen van feestelijkheden Jimmy Vankerkhove niet ongemerkt laten voorbijgaan. "Het is godgeklaagd dat we anno 2008 nog altijd een witte sinterklaas en zwarte pieten hebben. Die pieten dat is gewoon een kolonialistische karikatuur. Dit kunnen we als fair-trade-gemeente niet toelaten. Daarom heb ik met mijn toekomstige opvolger in Kaulille een zwarte Sint uitgenodigd." zegt een vastberaden schepen. "Onze kinderen moeten ook vertrouwd geraken met de gekleurde medemens en zo een keer per jaar is al een goed begin, vandaar dit initiatief" aldus de schepen. Alle verlanglijstjes kunnen via de mail van gemeente Bocholt doorgegeven worden.

Racing Club Reppel bouwt nieuw stadion

In Reppel wordt een nieuw voetbalstadion gebouwd! Dat melden de voorzitter Mathieu Steensels en secretaris Godfried Achten van racing club Reppel met veel fierheid. "We hebben in Reppel hiervoor het ideale terrein nl. de gesaneerde arseensite aan de Grote Baan. Er is voldoende plaats en er wordt toch niks mee gedaan." zegt de voorzitter. Het wordt een groot stadion met allerlei voorzieningen en nevenactiviteiten. "Er is nu geen nieuwe sporthal meer nodig aan de Damburg, vermits wij dat sporthalleke gemakkelijk in ons stadion kunnen onderbrengen. Die van K.Bocholter V.V. mogen ook bij ons komen spelen als ze het vriendelijk vragen!" lacht de secretaris. De kosten worden gedekt met een gift van een van de leden van de club die vorige vrijdag geluk heeft gehad met euromillions. Hieronder enkel impressies van het nieuw te bouw stadion.