zaterdag 26 mei 2012

Burgemeester tegen verkiezingsborden in Bree

Deze week zagen we onze burgervader in een promotiefilmpje op het VRT-programma VOLT van leer trekken trekken tegen verkiezingsborden. Maar tot onze grote verwondering ging hij dat punt kracht bijzetten op het grondgebied onze buurgemeente Bree.

Hij prees eveneens het "prachtige stukje natuur" van zijn partijgenoot Jaak Gabriƫls en vond het heel jammer dat dit binnenkort vol zou staan met verkiezingsborden (van politieke partijen van Bree?). Blijkbaar zijn er in Bocholt geen plaatsen met reclameborden of ging het over verkiezingsborden? Verder nam hij schepen Mia en drie ambtenaren mee op het terras van de Bierketel om filmopnames te maken.


Toch wel een fijne geste en vooral een goed resultaat want ga zoveel zendtijd maar eens kopen voor je eigen filmpje te maken op de VRT! Een pint gaan drinken met je ambtenaren tijdens de werkuren is een goede gewoonte die zeker in ere moet gehouden worden. Hopelijk hebben de ambtenaren de ingezette tijd ook mogen aanrekenen als dienstuur want anders zouden ze van partijdigheid kunnen beschuldigd worden en dat is toch wel het laatste wat de burgemeester zou willen van zijn ambtenaren. Maar tijdens de diensturen gaan figureren in de burgemeester zijn promofilm staat waarschijnlijk ook niet bij hun functieomschrijving en worden die lonen van die ambtenaren niet betaald met belastingsgeld? Na zoveel publiciteit heb je echt geen verkiezingsborden meer nodig... Enfin de Bierketel heeft toch weer wat pinten kunnen verkopen.

De volgende keer misschien opletten dat het vuile afdakje boven de ingang van het gemeentehuis wat minder opvallend in beeld komt...

Geen opmerkingen: